maandag 11 juni 2018

Rechter laat beslissing over Suzy Wong over aan burgemeester

Cocktailbar Suzy Wong aan de Korte Leidsedwarsstraat moet het besluit van de burgemeester over heropening van haar deuren afwachten.

Dat meldt de rechtbank vandaag. Voor de deur van de bar werd twee keer een handgranaat gevonden. Na de eerste keer werd de zaak door de burgemeester voor vier weken gesloten, na de tweede keer moest de zaak voor 'onbepaalde tijd' dicht. 

Lees ook: Eigenaar Suzy Wong vreest voortbestaan: 'Wij gaan kapot, twee gezinnen op straat'

Opsporing Verzocht
Een paar weken geleden liet de burgemeester weten dat de zaak misschien binnenkort opnieuw open mag. Dat zou mogelijk gebeuren als er geen nieuwe informatie binnenkwam naar aanleiding van beelden in Opsporing Verzocht en matrixborden op het Leidseplein.

Eigenaresse Rozemarijn Cucovic-De Heer wilde de beslissing van de burgemeester niet afwachten en stapte naar de voorzieningenrechter. Die liet vandaag weten dat de burgemeester nu aan zet is.

Lees ook: Schoonmaker vindt handgranaat: Suzy Wong Lounge opnieuw gesloten

'Niet onredelijk lang'
'De burgemeester heeft voldoende toegelicht waarom het belang van de openbare orde op dit moment zwaarder moet wegen dan het belang van de ondernemers', stelt de rechter. 'Bovendien duurt dat onderzoek ook nog niet onredelijk lang.'

Volgens de rechter neemt de burgemeester waarschijnlijk binnenkort een beslissing. 'Tijdens de behandeling van de zaak werd duidelijk dat deze beslissing op korte termijn wordt genomen en dat naar verwachting zal worden besloten dat de zaak, onder voorwaarden, heropend kan worden.'from AT5 - nieuws https://ift.tt/2sZCRCe
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten