maandag 21 mei 2018

Minister Dekker: 'Verscherpt toezicht op contacten gedetineerden'

Het toezicht op de contacten die gedetineerden met de buitenwereld mogen hebben, moet verscherpt worden. Dat vindt minister Sander Dekker (VVD) van Rechtsbescherming. Hij wil het toezicht verscherpen vanwege incidenten met de Amsterdamse kindermisbruiker Robert M.

M. schreef vorig jaar brieven met daarin een spijtbetuiging en verstuurde die zonder medeweten van zijn behandelaars naar diverse media en ouders van slachtoffers. Dit had nooit mogen gebeuren, zo stelt Dekker in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees ook: Dekker: 'Gevangenis onvoldoende alert op contact Robert M.'

Toezicht op post, telefonisch contact en bezoek zullen daarom in de toekomst strenger worden gecontroleerd op afzender en inhoud. Daarnaast mogen gedetineerden alleen nog maar bellen met door de directie goedgekeurde contacten.

Maximale controle
Richard Korver, de advocaat van de ouders van de misbruikte kinderen en ontvanger van brieven van M., is volgens de NOS blij met de maatregel. Hij vindt dat een zedendelinquent als Robert M., maximale vorm van controle vereist.

Lees ook: Kindermisbruiker Robert M. stuurt excuusbrief aan ouders van slachtoffers

M. kreeg 19 jaar gevangenisstraf en tbs opgelegd voor het misbruik van 67 zeer jonge kinderen bij kinderverblijven in Amsterdam. Voor M. geldt het extra strenge toezicht al langere tijd.



from AT5 - nieuws https://ift.tt/2wX6l9l'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten