vrijdag 30 maart 2018

Wijkagenten Slotermeer nodigen Geert Wilders om diversiteit uit te leggen

Wijkagenten uit Slotermeer-Oost hebben politicus Geert Wilders uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. De PVV-leider lijkt zich druk te maken dat de agenten ook contact hebben met moslims in hun buurt.

Wilders verspreidde afgelopen weekend twee foto's van de wijkagenten uit Slotermeer. Op een van die foto's poseren de politiemannen met een snuffelstagiaire die toevallig een hoofddoek draagt. Op de andere foto, van een jaar geleden, staan buurtbewoners in djellaba en dragen twee van hen een politiehesje over hun gewaad.

Lees ook: Wilders op bezoek bij koosjer restaurant Hacarmel

De leider van de op een na grootste partij van de Tweede Kamer plaatste de foto met het bijschrift 'Politie Amsterdam 2018'. Zijn volgers reageren overwegend boos. Ze vinden het niet kunnen dat agenten poseren met moslims. Maar de wijkagenten zelf zijn niet onder de indruk.

Verbinding met alle burgers
'Mooi dat onze foto's breed zijn gedeeld en dank daarvoor!', schrijven ze in een open brief aan Wilders. 'Wij zijn trots op dit soort contactmomenten met bewoners. Op onze Facebookpagina vindt u meer van dit soort momenten die wij gedeeld hebben. Wij doen dit, omdat wij veel waarde hechten aan de verbinding met al onze burgers. Wij zijn dan ook een politie voor iedereen!'

De wijkagenten sluiten af met een een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek. 'Laat u ons even weten of u op onze uitnodiging ingaat?'

Niet alleen de politiemannen zien de foto's als verbindend. De meest gewaardeerde reactie op de Facebookpagina van Wilders zelf luidt: 'Wat een mooie post, een heerlijke geur van diversiteit en verbinding! Bedankt Geert :)'.



from AT5 - nieuws https://ift.tt/2IggyhG
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten