vrijdag 30 maart 2018

Vijf jaar cel voor vrouw die liefdesrivale verminkte

De vrouw die in november 2016 haar 'liefdesrivale' belaagde met ammoniak en vervolgens met een mes in het gezicht stak, moet vijf jaar de cel in. Daarnaast moet ze 30 duizend euro aan het slachtoffer betalen. Dat bepaalde de rechtbank in Den Haag vrijdag.

Het OM had tien jaar cel geëist tegen de 50-jarige vrouw. Tijdens de zaak zei de Officier van Justitie dat de verwondingen van het slachtoffer 'zo gruwelijk waren dat zelfs ervaren rechercheurs moeite hadden ernaar te kijken'.

Op 27 november 2016 werd het slachtoffer voor flatgebouw Geldershoofd in Zuidoost aangevallen. Nadat er ammoniak in haar ogen werd gegooid, is ze met een mes in haar gezicht en hals gestoken. Ze heeft littekens in het gezicht en hoornvliesschade aan de aanval over gehouden.

Lees ook: OM eist 10 jaar cel voor 'gruwelijk delict tegen liefdesrivale'

Hoewel het slachtoffer het incident ternauwernood overleefde, oordeelde de rechtbank dat de actie erop was gericht om de vrouw te verminken, niet te doden. Daarom is de jaloerse ex-vriendin niet veroordeeld voor poging tot doodslag, en valt de straf een stuk lager uit.



from AT5 - nieuws https://ift.tt/2E4MfIh
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten