woensdag 28 maart 2018

Ruim 200 km/u over de A1; wegpiraat gepakt in Duivendrecht

Agenten van de snelwegpolitie hebben vannacht een wilde achtervolging ingezet op de bestuurder van een Golf. Op de A1, in het oosten van het land, racete de wagen met Duits kenteken langs de agenten. Zij besloten achter de auto aan te gaan.

Maar konden hem zelfs met snelheden van ver boven de 200 kilometer per uur niet bijhouden. Meerdere politiewagens sloten zich aan bij de achtervolging en namen strategische posities in op de route van de bloedsnelle Golf. Via Amersfoort en knooppunt Muiderberg ging de achtervolging richting Almere. Zwaailichten en stoptekens werden door de bestuurder van de Golf genegeerd, zo schrijft de politie op Facebook.

300 pk
Bij Muiden besloot de bestuurder om te keren en reed hij richting Amsterdam. De achtervolging ging nog een stukje verder, maar uiteindelijk liet de wegpiraat op de A10 het gaspedaal los. Bij Duivendrecht kon hij worden aangehouden.

De 26-jarige man uit Nieuwegein had geen rijbewijs en was onder de invloed van drugs. Ook had de auto waarin hij reed vier gladde banden. De man kon meerdere keren bij de agenten wegrijden omdat de Golf over maar liefst 300 pk beschikte.



from AT5 - nieuws https://ift.tt/2E0lqFn
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten