zondag 25 februari 2018

Manisch Ajax mist kans na kans: gelijkspel tegen ADO

Terwijl Ajax zondagmiddag behoorlijk had kunnen inlopen op koploper PSV, laat de ploeg het liggen. In eigen huis wordt het gelijkspel tegen ADO Den Haag: 0-0.

Met kunst en vliegwerk wisten de Hagenezen de nul te houden, waarbij vooral keeper Zwinkels zijn klasse liet zien. Met name in de laatste fase van de wedstrijd ketste de ene na de andere poging af.

Toch begonnen de Amsterdammers zwak. Er werd weliswaar druk gezet, maar dat leidde in eerste instantie zeker niet tot spectaculaire kansen.

Dan ontstaat halverwege de eerste helft een opstootje tussen Tagliafico en Trevor David van ADO, waar ook Onana zich mee bemoeit. Alle drie krijgen geel.

Geel voor Beugelsdijk
Na de tweede helft lukt het Ajax nauwelijks om de wedstrijd in een volgende versnelling te brengen. De gele kaart die Tom Beugelsdijk in de 56ste minuut krijgt, lijkt een kentering van de wedstrijd in te luiden. Beugelsdijk kreeg de kaart geheel terecht, nadat hij op rigoreuze wijze Neres ten val bracht.

Een paar minuten later lijkt Ajax dan eindelijk op stoom te komen. Een inzet strandt via en gaat een via de paal en het hoofd van doelman Zwinkels nèt niet over de lijn. Neres probeert het kort daarna, maar weer redt Zwinkels. Ziyech probeert het ook, maar zijn inzet krult vlak langs de linkerkruising.

ADO ontsnapt
In de 88ste minuut is de spanning voelbaar als Ziyech een vrije trap neemt. Ajax weet dat het moet scoren, maar weer is het buitenkant paal. In de blessuretijd rolt de bal nog eens rakelinks voor de goal, en weet ADO weer ternauwernood te ontsnappen.

Het resultaat is duur puntverlies voor Ajax, die met dit gelijkspel in eigen voet schiet.