donderdag 15 februari 2018

Gemeente wil vip-tafels in clubs inperken: geen cash meer toegestaan

De gemeente wil dat de exclusieve vip-tafels in Amsterdamse nachtclubs flink ingeperkt worden. Aan deze tafels zitten vaak criminelen, die zwart geld uitgeven aan bijvoorbeeld flessen drank. De gemeente richt zich vooral op het geldgebruik, van deze - vaak met geld smijtende- 'pronkers'.

Daarbij worden de glazen flessen gevuld met dure drank ook gebruikt als wapens bij vechtpartijen, die in clubs vooral bij deze tafels uitbreken. Daarom wil de gemeente het gebruik van de tafels een stuk minder aantrekkelijk maken.

Zo wordt contant geld compleet in de ban gedaan: alles moet elektronisch gekocht worden. Alle tafels moeten in het vizier zijn van camera's en iedereen moet bij binnenkomst gefouilleerd worden. Geen voorkeursbehandelingen meer, aldus de gemeente.

Lees ook: Heropende Club ABE wil via rechter VIP-tafels terug

De burgemeester kan - mocht het nodig zijn - bij noodzaak het aanbieden van vip-tafels volledig verbieden. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij Club Abe, waar een handgranaat op de deur werd geknutseld. De club wilde vip-tafels verkopen, maar de burgemeester verbood dat.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2Ghv6gf
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten