zondag 25 februari 2018

Cruciale middag in titelstrijd: kan Ajax inlopen op PSV?

Het is vandaag erop of eronder voor Ajax. Om 12.30 uur wordt in de Arena gevoetbald tegen ADO Den Haag. Ook na de thuiswedstrijd blijft het spannend, als PSV het in de Kuip opneemt tegen Feyenoord. Kans op de landstitel kan na vandaag verkeken zijn, of juist dichterbij dan ooit.

Zondagmiddag is de hoop dus gevestigd op Feyenoord, hoe vreemd dat ook in Amsterdamse oren mag klinken. De vijf punten verschil tussen Ajax en PSV moeten ingelopen worden om in het eigen duel tegen Eindhoven het lot in eigen handen te houden.

De Rotterdammers hebben eerder laten zien dat ze PSV de baas zijn. In de bekerwedstrijd van 31 januari werd PSV geklopt met 2-0. De competitiewedstrijd in Eindhoven won PSV wel, het werd 1-0.

Lees ook: Kale en Kokkie zijn volgende week een beetje voor Feyenoord 

Vooral in de Kuip heeft de ploeg van Phillip Cocu het lastig. Op dat gras heeft PSV de afgelopen zeven duels in de Eredivisie slechts één keer gewonnen. Bovendien kan Cocu geen beroep doen op topschutter Hirving Lozano: die is geschorst vanwege zijn overtreding in de wedstrijd tegen Heerenveen.

Hoewel op papier reden voor hoop is, moet Ajax zelf nog wel even winnen van ADO. Of Lasse Schöne daarbij kan helpen, is nog altijd onduidelijk. De doorgewinterde Deen heeft nog altijd last van een rugblessure die hij in het duel tegen PEC Zwolle opliep. Mocht hij op de bank blijven zitten, dan is de 20-jarige Carel Eiting een mogelijke vervanger voor de middenvelder.

Lees ook: Carel Eiting (20): 'Ze noemen mij, Matthijs en Frenkie weleens de Drie Musketiers' 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2GIB89Z
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten