woensdag 28 februari 2018

Afval Energie Bedrijf (AEB) onder verscherpt toezicht wegens zorgen om veiligheid

Het Afval Energie Bedrijf (AEB) in Westpoort is onder verscherpt toezicht gesteld door de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. De Omgevingsdienst maakt zich zorgen over de veiligheidssituatie bij de afvalverwerker.

Dat meldt waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen vandaag in een brief aan de gemeenteraad. De Omgevingsdienst ziet een verhoogd risico op een incident. Mogelijke oorzaken zijn het ontbreken van een goed onderhoudsregime en het niet beschikken over de benodigde technische kennis binnen de organisatie.

Lees ook: Medewerkers afvalverwerkingsbedrijf mogen terrein niet verlaten, ontsmetting noodzakelijk

Ook de kwaliteit van het onderzoek naar oorzaken van 'ongewone incidenten' en het treffen van maatregelen om herhaling te voorkomen zijn als onvoldoende beoordeeld. Afgelopen oktober werd bij het bedrijf asbest gevonden en anderhalve week later woedde er een grote brand.

Verbeterprogramma
AEB benadrukt na vragen van de gemeente dat veiligheid de hoogste prioriteit heeft. De afvalverwerker zegt zich in de zorgen van de inspectiedienst te herkennen. Een verbeterprogramma dat de veiligheid moet verbeteren wordt door AEB versneld ingevoerd. Het verscherpte toezicht houdt in dat de Omgevingsdienst vaker en intensiever gaat controleren.

Lees ook: Afval Energie Bedrijf (AEB) moet boete van 350.000 euro betalen

De gemeente heeft er bij AEB op aangedrongen om de veiligheid op korte termijn te verbeteren. Het afvalverwerkingsbedrijf heeft toegezegd uiterlijk 7 maart met een plan van aanpak te komen. De gemeente is klant en aandeelhouder van AEB en houdt daarom een vinger aan de pols totdat de verbeteringen zijn doorgevoerd.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2HTVdve
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten