dinsdag 30 januari 2018

Vluchtauto stond voorafgaand aan schietpartij Wittenburg geparkeerd in Zuidoost

De vermoedelijke vluchtauto van de daders van de fatale schietpartij op Wittenburg stond voorafgaand aan het incident geparkeerd in Zuidoost. De zwarte BMW1 serie werd na de schietpartij rond 22.30 uur in de Dantestraat in Zuidoost in brand gestoken. Bij de schietpartij kwam de 17-jarige Mohammed Bouchikhi om het leven. De 19-jarige Gianni L. en een 20-jarige vrouw raakten gewond.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de auto voor het incident al in de Dantestraat, of de omgeving daarvan heeft gestaan. Dat maakt de politie vanavond bekend in Opsporing Verzocht.

De brandweer kon voorkomen dat de auto na de schietpartij uitbrandde. De recherche heeft goede hoop dat er mogelijk sporen worden aangetroffen in of aan het voertuig.

Mohammed Bouchikhi liep stage in het buurthuis. De politie vermoedt dat hij niet het beoogde doelwit was. Hij komt in geen enkel politiedossier voor. De 19-jarige Gianni L. raakte zwaargewond. Hij raakte bij een eerdere schietpartij aan het Leeuwenhof ook al gewond. De recherche doet onderzoek naar zijn rol bij de schietpartij op Wittenburg. Hij is een bekende van politie en justitie.

De recherche heeft sterke aanwijzingen dat de schutters mogelijk gericht op zoek waren naar een specifieke persoon of personen. De daders hebben mogelijk een naam van diegene geroepen.

De politie vraagt getuigen om zich te melden als zij meer weten over de schietpartij. Ook worden mensen met beveiligingsbeelden gevraagd deze te uploaden naar de politie. Tevens wordt gezocht naar mensen die de zwarte BMW1 serie in de omgeving van de Dantestraat hebben zien staan.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2FtJFg5
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten