zondag 28 januari 2018

Nieuwe demonstratie Koerden bij Centraal Station

Een groep van ongeveer 70 mensen met Koerdische vlaggen heeft zich zojuist verzameld bij het Centraal Station. Naar verluidt zullen ze lopen naar de Dam. Waarschijnlijk gaat het om een tweede betoging tegen de Turkse militaire acties in de Syrische regio Afrin.

De politie is ook in grote getale aanwezig. De ME is ter preventie uitgerukt. 

Gisteren werd ook al gedemonstreerd tegen Turkse militaire acties in Syrië. Tijdens de betoging die gisteren plaatsvond, bleef het niet helemaal rustig. Uiteindelijk werden negen mensen gearresteerd, onder meer omdat een groep mensen een taxi-chauffeur te lijf ging. Daarbij trok een agent zijn wapen. 

Spanningen tussen Turkse en Koerdische groepen zijn opgelopen, vanwege de Turkse aanval in de regio Afrin, waar de militante groeperingen PKK en YPG zich schuilhouden. Maar wat in de ogen van de één geldt als een terroristische organisatie, zijn in andere ogen weer vrijheidsstrijders. 

Lees ook: Koerdische protestmars trekt door de stad: 'We willen de oorlog stoppen'

Veel Turkse Amsterdammers hebben gisteren hun beklag gedaan over het gebruik van de vlag met daarop Abdullah Öcalan, de oprichter van de PKK. Ook vanavond zijn die vlaggen weer te zien. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2rOa6em
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten