maandag 29 januari 2018

Gemeente kreeg 77 duizend meldingen van vuiloverlast

De gemeente kreeg afgelopen jaar 77.000 meldingen binnen van vuiloverlast. Ook AT5 ontving begin dit jaar zo'n 250 mails met klachten. 'Weet je wat het probleem is? Handhaving!', aldus vuilnisman Theo de Gier.

Uitpuilende vuilcontainers, matrassen op straat en bergen afval. 'Ik ben soms op locatie wel tien minuten aan het weghalen, of een kwartier. Daarna pas kan ik de bak oppakken', vertelt Theo.

Lees ook: Nog meer afval ellende in de stad: 'Er komt ongedierte op af'

Uit alle macht probeert hij zijn stadsdeel West schoon te houden. Maar volgens de vuilnisman gooien mensen vanalles op straat. Dat zou onder meer komen omdat 'mensen opgevoed moeten worden'. Handhavers hebben in principe deze taak, maar daar ontbreekt het volgens Theo nou juist aan.

Bezuinigingen
Ook spelen de bezuinigingen volgens hem een rol. Door de optimalisatie staat op sommige plekken nog maar één vuilnisbak, in plaats van drie. 'Ik snap heus wel dat ze een bezuinigingsslag moeten maken, maar waarom moet dat over onze rug?'

Lees ook: Noord wordt gek van vuilnis op straat

Zeker als er steeds meer woningen worden gebouwd en mensen in een wijk komen wonen, ziet hij 'een tekort aan vuilophaal' ontstaan. Een eenvoudige oplossing zou volgens Theo zijn dat de vuilnisdienst zelf meer meeneemt. 'Als er meer huisvuilwagens komen, dan is het probleem opgelost.'

Lees ook: Inwoners Centrum krijgen koelkastmagneet tegen afvalprobleem



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2DPigJi
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten