dinsdag 12 december 2017

Soraya werd opgelicht door 'brandweerman': 'Hij is me 85 euro verschuldigd'

De brandweer waarschuwt voor een oplichter die zich voordoet als een brandweerman. Hij slaat telkens toe bij cafés en restaurants, en afgelopen zaterdag ook bij Soraya Giannattasio.

De man weet telkens het vertrouwen van het barpersoneel voor zich te winnen, zodat hij aan het einde van de avond naar huis kan gaan zonder de rekening te betalen. Soraya kan nog steeds niet geloven dat dat hem ook bij haar is gelukt.

Lees ook: Vermoedelijk dezelfde Marktplaats-oplichters actief in Amsterdam

Ze had hem een week eerder een lift gegeven toen hij haar een zielig verhaal vertelde op de pont. 'Hij zei dat hij bij de brandweer werkte en die dag een kindje van de trambaan had gehaald. Het kindje was in zijn armen gestorven.' Soraya zag in de media niets over het verhaal, maar was er wel van onder de indruk.

Zoeken naar portemonnee
Zaterdag verscheen de man plotseling bij haar in het café. 'Ik zei: wat leuk dat je hier bent! Ik stelde hem voor aan een aantal mensen. Hij is hier de hele avond gezellig geweest, een hele leuke jongen. En aan het einde van de avond zag ik hem een beetje zoeken naar z'n portemonnee.' Toen zag Soraya de bui al hangen.

De man beweerde dat hij zijn pinpas op de kazerne had laten liggen, en hij beloofde Soraya de volgende dag te betalen. Ze kreeg zelfs zijn telefoonnummer. Maar zijn belofte is hij nog steeds niet nagekomen. Nu blijkt dat de man vaker toeslaat.

Aangifte doen
Victoria Burgers, van de brandweer, zegt dat ze het verhaal al vaker heeft gehoord. 'Wat ik kan zeggen is dat het geen collega is. Deze man is niet in dienst bij de brandweer en is ook nooit in dienst geweest. Hij geeft zich uit als brandweerman om horecagelegenheden te duperen.'

De brandweer raadt alle slachtoffers aan om aangifte te doen tegen de man. En totdat hij z'n belofte om te betalen nakomt, blijft Soraya zitten met een rekening van bijna 85 euro.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2l5C4iX'brandweerman':%20'Hij%20is%20me%2085%20euro%20verschuldigd'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten