zondag 10 december 2017

Onvindbare bewoners Zeeburgereiland willen geen nieuw adres

De Faas Wilkesstraat op het Zeeburgereiland bestaat pas anderhalf jaar. Maar nu al wil de gemeente een deel van de straat hernoemen. De betreffende dwarsstraat blijkt namelijk onvindbaar in de navigatiesystemen van postbezorgers en hulpdiensten.

En dus wil de gemeente de straatnaam veranderen in die van een andere voetballer: het Steve van Dorpelpad. Maar daar zijn de bewoners het niet mee eens. Zij zeggen dat het gebouw waarin zij wonen juist wel heel vindbaar is. 'De postbode, de politie, de brandweer, iedereen weet ons te vinden', zegt bewoner Jan Lagebaard. Toch geeft Google Maps het adres van het betreffende appartementencomplex niet goed aan. Daar zou de gemeente volgens de bewoners iets aan moeten doen.

Een adreswijziging zien zij zelf niet zitten, dat zou te veel rompslomp geven. 'Wij moeten al onze kennissen, vrienden, verzekeringen, alles weer over gaan schrijven.' Het is nu misschien onhandig maar iedereen is er wel aan gewend en daarom willen de bewoners gewoon in de Faas Wilkesstraat blijven wonen. Volgende week worden de bewoners door de gemeente bijgepraat tijdens een informatieavond.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2AKtPNc
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten