dinsdag 12 december 2017

KoopKracht: Enorme prijsverschillen voor dezelfde behandeling bij verschillende ziekenhuizen

In AT5’s Koopkracht gaat presentatrice Krista Arriëns op zoek naar antwoorden op de meest uiteenlopende vragen. De nieuwe  aflevering staat geheel in het teken van Zorg.

Weet jij eigenlijk wat een bezoek aan een arts kost? En hoeveel je betaalt voor het plaatsen van een spiraal of voor het behandelen van je gebroken arm? Er zijn enorme prijsverschillen onder ziekenhuizen. Zo kost het plaatsen van een spiraal in het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein 240,41 euro. Dezelfde behandeling kost bij het AMC in Amsterdam 699,17 euro. Dat is een verschil van maar liefst 458, 76 euro. Het is dus belangrijk dat je goed checkt wat een behandeling kost. De rekening zie je namelijk terug in het betalen van je eigen risico. 

Hoe goed past je zorgverzekering bij eigenlijk jou?
Het is weer december, dé tijd om over te stappen. Maar waar moet je op letten als je wilt besparen op je zorgverzekering? Denk jij bijvoorbeeld wel eens na over de hoogte van je eigen risico? En weet je of je volledig vrije zorgkeuze hebt? 

Waar moet een goede verbanddoos aan voldoen?
Krista gaat ook nog even langs bij het Kinderkookkafé, aan de rand van het Vondelpark. Wij vroegen ons af; hebben ze daar wel een goede verbanddoos? Een goede verbanddoos kan van levensbelang zijn. Maar wat zit er, naast de welbekende pleisters, scharen en gaasjes, nu allemaal in een écht goede verbanddoos? En waar moet die inhoud aan voldoen?

KoopKracht is te zien op dinsdag om 17.40 en 18.40 uur, woensdag om 21.45 uur en op zondag om 16.40 en 19.40 uur. Alle items zijn online te bekijken via AT5.nl/koopkracht.

KoopKracht wordt gemaakt in samenwerking met de Consumentenbond.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2kpXGT9
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten