dinsdag 12 december 2017

Kandidaat-raadslid VVD: 'Raamprostitutie uit binnenstad verbannen'

Het moet afgelopen zijn met de raamprostitutie op de Wallen. Dat zegt kandidaat-raadslid Hala Naoum Néhmé. En zij is niet lid van de ChristenUnie of het CDA, maar van de VVD.

Naoum Néhmé (33) vluchtte 18 jaar geleden met haar ouders uit Syrië. Ze staat op plaats vijf van de VVD-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Daarmee is de kans vrij groot dat ze daadwerkelijk gekozen zal worden. De politica wil dat haar partij anders gaat kijken naar raamprostitutie.

Lees ook: The Bridge-actrice fel tegen prostitutie op de Wallen

'Ik heb er als vrijwilliger gewerkt, hoezo zijn mensen er trots op dat in deze stad vrouwen achter etalageramen staan? Ik heb geen idee waarom ik als vrouw als lustobject zou moeten fungeren, en mannen niet. Elke geëmancipeerde vrouw zou zij aan zij moeten staan in strijd tegen dit verschijnsel', zegt ze tegen Het Parool.

Aapjes kijken
Het kandidaat-raadslid is niet tegen gelegaliseerde prostitutie, maar heeft enorme moeite met de rood verlichte ramen. 'Het centrum en de prostituees hebben niets aan die drommen toeristen die alleen maar aapjes komen kijken op de Wallen. Wie echt geeft om de binnenstadbewoners én het beroep van sekswerkers, verkent de mogelijkheden om aan de randen van de stad een prostitutiezone te starten, onder streng gemeentelijk toezicht.'

Haar standpunt wat betreft de Wallen staat niet in het verkiezingsprogramma van de VVD.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2l4IGhp'Raamprostitutie%20uit%20binnenstad%20verbannen'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten