maandag 11 december 2017

Huurders willen geld terug om aanslagen op vorige bewoners

Een koppel dacht een leuke nieuw huurwoning te hebben gevonden in de Oude-IJselstraat, totdat ze na ondertekening van het contract hoorde dat hun nieuwe woning eerder het doelwit was van een granaataanslag.

Eind november jaar vond het stel de woning op Funda en gingen ze een kijkje nemen in de Rivierenbuurt. Ze hadden interesse en werden geselecteerd als huurders. Ze maakten de huur voor de maanden december en januari over, net als de borgsom.

Lees ook: Vrouw Oude-IJselstraat zelfs drie keer doelwit aanslag

Maar toen een van hen twee weken later in de nieuwe woning in de weer was, ontmoette hij of zij de bovenbuurvrouw. Die vertelde over de gewelddadige geschiedenis van het pand. De voorgangers van de kersverse huurders waren doelwit geweest van een granaataanslag en schietpartij.

Lees ook: Granaat en schietpartij Zuid: politie gaat uit van gerichte aanslagen op zelfde vrouw

De huurders lieten de verhuurder weten dat ze de huurovereenkomst wilden ontbinden en vroegen hun geld terug. Maar de eigenaar was dat niet van plan. Die was van mening dat de heftige geschiedenis van het pand bekend genoeg was door verhalen in de media.

Lees ook: Politie zoekt 'Centjes' en 'Moussa' om handgranaat Oude-IJselstraat

Uiteindelijk moest afgelopen week de kantonrechter uitkomst bieden in de zaak. Die besloot dat de huurders gelijk hadden en oordeelde dat de huisbaas onder andere 1900 euro huur moet terugbetalen.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2kYZ434
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten