zondag 10 december 2017

Glibberen, glijden: een dik pak sneeuw bedekte de stad vandaag

Het was al dagen geleden voorspeld, maar vandaag was het dan eindelijk zover. Een dik pak sneeuw bedekte vanmiddag de stad en dat leverde de nodige problemen op.

Vanaf een uur of twaalf begon het echt goed te sneeuwen en dat betekende gladde wegen. Ondanks dat er werd gestrooid en dat het een komen en gaan van sneeuwschuivers was, kleurde ook de A10 wit. Vrijwel de hele middag moest er langzamer gereden worden op de ring, soms zelfs stapvoets. Er gebeurden wel ongelukken, maar veelal bleef het bij blikschade. Zoals op de Sloterweg waar een auto de sloot in gleed.

Lees ook: Metro 51 rijdt deels niet door winterweer

Fietsen in het Vondelpark
Op de fiets was het al niet veel beter. In het Vondelpark ging de ene na de andere fietser onderuit. 'Ik wilde net vragen of het een beetje lukt in de sneeuw?', vraagt een verslaggever aan een vrouw die net haar fiets laat vallen. 'Ja, geweldig.' Toch was het in het park vooral genieten.

Dat was het iets minder als je vandaag met het openbaar vervoer op stap moest. De NS kondigde gisteravond al een aangepaste dienstregeling aan en die bleek hard nodig. Tegen de avond waren de problemen op het spoor zo groot, dat de vervoerder mensen opriep hun reis uit te stellen en vooral lekker thuis te blijven. Ook trams, metro's en bussen in de stad hadden moeite met het weer.

Lees ook: NS: stel reis uit en blijf vanavond thuis; ook maandag minder treinen

Te laat in de Arena
Veel voetbalsupporters hadden misschien ook liever thuis op de bank willen kijken. Want bij de Arena geraken was vanmiddag een ware opgave. De kraker in de Eredivisie, Ajax-PSV, begon zelfs een kwartier later omdat veel fans niet op tijd bij het stadion konden komen.

Op Schiphol werden door de sneeuw veel vluchten geannuleerd en waren de vertragingen groot. De luchtverkeersleiding besloot het vliegverkeer zelfs tijdelijk volledig stil te leggen. Sneeuwschuivers moesten de start- en landingsbanen aan de lopende band sneeuwvrij maken.

Lees ook: Sneeuwbuien op komst: minder treinen en geannuleerde vluchten

Maandag nieuwe problemen
Ook morgen wordt er winterweer voorspeld en rijdt de NS opnieuw met een aangepaste dienstregeling. Vooral in de avondspits worden er zowel op de weg als op het spoor grote problemen verwacht. Rijkswaterstaat raadt mensen aan om morgen thuis te werken.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2kkr5OO
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten