zondag 10 december 2017

Chefkoks in spanning: wie krijgt de Michelinster?

De Michelingids wordt uitgereikt, en dus is het vandaag is één van de belangrijkste dagen in de gastronomie. Het is namelijk de dag waarop de Michelinsterren worden uitgereikt. De jaarlijkse culinaire sterrenregen vind plaats in het DeLaMar Theater. Onder meer deze Amsterdamse restaurants worden getipt voor een (extra) ster:

The White Room
In het Krasnapolskyhotel kookt Arturo Dalhuisen de sterren van de hemel. Deze jonge chef - hij is pas 33  - wordt door iedere connaisseur getipt als grote kanshebber voor zijn eerste Michelinster. 

Breda
Ook dit Amsterdamse restaurant wordt bestierd door jonge chefs. Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer - beiden onder de dertig - zijn geboren in Breda, en wilden een stukje Brabant in de hoofdstad neerzetten.  

Daalder
Een bistro-achtig restaurant waar vrijetijdskleding meer dan welkom is - een zeldzaamheid als het gaat om kanshebbers op Michelinsterren. Chefkok Dennis Huwaë werd eerder door GaultMillau, een andere gastronomiegids, uitgeroepen tot talentvol chef van het jaar. 


Nu telt Amsterdam twaalf restaurants met één ster. Dat zijn Bolenios, Bridges, Lastage, MOS, RIJKS, RON Gastrobar, Sazanka, Sinne, Vermeer, Vinkeles en Yamazato. Vier Amsterdamse eetgelegenheden zijn bekroond met twee sterren, namelijk: Bord’Eau, Ciel Bleu, Librije’s Zusje Amsterdam, &Samhoud Places.

De sterrenceremonie wordt morgen rond het middaguur gehouden in het DeLaMar Theater.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2C3euHC
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten