donderdag 14 december 2017

Bloedsporen in auto vermoorde vrouw linkte Sjonny W. aan andere moord

Er zijn bloedsporen van de in 2003 vermoorde Monique Roossien gevonden in de auto van de eveneens vermoorde Mirela Mos. Sjonny W., die vandaag voor de rechter staat, wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van beide vrouwen.

Het Openbaar Ministerie denkt dat de inmiddels 46-jarige Sjonny W. als een van de laatste personen seks heeft gehad met Monique Roossien, zo werd vandaag bekend tijdens de rechtszaak. Het lichaam van de 26-jarige vrouw uit Groningen werd in 2003 gedumpt aan de rand van het IJmeer.

Lees ook: Sjonny W. kan zich weinig van laatste avond met verdwenen Sabrina herinneren

Sjonny W. zit sinds eind juni in voorarrest. Hij werd in eerste instantie opgepakt in de verdwijningszaak van de Amsterdamse Sabrina Oosterbeek (zie foto). Het OM denkt dat hij haar heeft vermoord en haar lichaam heeft verborgen. De 30-jarige Sabrina werd in de nacht van 7 op 8 maart voor het laatst gezien op haar fiets in de Bijlmer. Haar lichaam is nog altijd niet gevonden.

Sjonny heeft verklaard dat hij op de avond van haar verdwijning met Sabrina drugs heeft gebruikt en seks heeft gehad. Ook heeft hij toegegeven haar fiets te hebben gekocht. Door het drugsgebruik kan hij zich alleen niet goed meer herinneren hoe het is gegaan met de fiets of hoe de avond verder is verlopen. 

Lees ook: Verdachte moord Sabrina Oosterbeek ook verdacht van tweede gruwelijke moord in Zuidoost

W. werd dit jaar ook de verdachte in een gruwelijke moordzaak in 2004, ook in Zuidoost. Het lichaam van de Roemeense prostituee Mirela Mos werd daar in stukken in vuilniszakken gevonden onder een boom. Op één van die zakken is mogelijk een DNA-spoor van W. gevonden. 

Onze verslaggever Tessa Neijland is vandaag bij de rechtszaak:



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2jUaulr
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten