dinsdag 22 augustus 2017

Winkeliers Amsterdamse Poort laken leegstand: '6000 euro huur per maand'

Hij betaalt elke liefst 6000 euro huur voor zijn winkelruimte maar bloemist Mustafah ziet de winkels om zich heen in de Amsterdamse Poort één voor één verdwijnen. 'Vroeger had je nog wel leuke aanloop, toen kwamen mensen echt winkelen en boodschappen doen. Dat is echt minder geworden.'

De hoge huur is de grote boosdoener, winkels trekken weg en er blijft een sfeerloos winkelcentrum over. CBRE, de eigenaar van het winkelcentrum, is een jaar geleden aan een opknapbuurt maar daar zou best wat haast bij gemaakt kunnen worden, vindt Iwan Leewin van de bestuurscommissie Zuidoost. 

Is verbouwing redding?
'Het duurt veel te lang. En je moet je nu gaan opmaken voor de winter en dat wil zeggen dat mensen ook winterinkopen gaan doen. Nou dan moet je klaar zijn. Mensen gaan echt naar plekken waar het leeft',z egt Leeuwin. De leegstand neemt al af, een aantal panden is weer gevuld, stelt Colliers dat verantwoordelijk is voor de bedrijfsvoering van het winkelcentrum. 

En de verbouwing kost nou eenmaal tijd, herinnert Huub Elders. 'Één van de dingen die we doen is ook samenwerken met de gemeente om na te denken over hoe we lokale initiatieven in de vorm van een pop-up store gestalte kunnen geven.' Eén initiatief is er al, een winkelier mag tijdelijk voor een verlaagde huur in een pand dat anders leeg zou blijven.

Maar het is de vraag hoe duurzaam deze oplossing is. De winkeliers hopen vooral dat de opknapbeurt zal zorgen voor nieuwe toeloop. 'Kijk, betalen is niet zo erg', zegt Mustafah. 'Als je maar genoeg klanten krijgt. Zo niet, dan kan je de huur niet meer ophoesten.'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2v2MaW2'6000%20euro%20huur%20per%20maand'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten