vrijdag 18 augustus 2017

Straffen tot vijf maanden cel voor zakkenrollerij tijdens Pride

Vijf betrapte zakkenrollers zijn vandaag tot maandenlange celstraffen veroordeeld, zij liepen allen tijdens het Pride-weekend tegen de lamp.

Twee Algerijnse asielzoekers werden tot twee en vijf maanden celstraf veroordeeld. Een Roemeense man kreeg drie maanden cel, een man en vrouw uit Roemenië moeten allebei vier maanden zitten. 

Lees ook: Agent krijgt klap bij arrestatie agressieve zakkenrollers tijdens Pride-feest

Eerder veroordeeld
De straffen vallen hoger uit dan normaal, de rechter vindt dat terecht omdat er juist tijdens de Pride een signaal moet worden afgegeven. Daarnaast hebben enkele van de vijf veroordeelden al eerder een straf uitgezeten voor zakkenrollerij. 

De twee Algerijnen van beiden 18 jaar slaagden er zelfs in een horloge te stelen van een agent, zonder dat deze het in de gaten had. Saillant is dat deze agent deel uitmaakt van het speciale zakkenrollersteam van de politie, schrijft Het Parool dat bij de zitting was

Lees ook: Politie bezoekt zakkenrollers in aanloop naar Gay Pride

Agent bestolen
Eén van de Roemeense zakkenrollers werd betrapt toen hij een zogenaamde loktelefoon van een agent uit een tas greep. Alle vijf moeten hun straf meteen uitzitten. 

Gemiddeld komen er tijdens een weekend 120 aangiften van zakkenrollerij binnen bij de politie. Tijdens de Pride waren dit er inclusief de vrijdagavond zo'n 270, zegt het Openbaar Ministerie. Het OM spreekt van een dalende trend in vergelijking met voorgaande jaren. Dinsdag staan drie andere betrapte zakkenrollers voor de rechter.  



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2uPU0Cj
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten