zondag 20 augustus 2017

Nijmeegse huisbaas heeft spijt van ruzie met Tim Hofman

Ton Hendriks, de Nijmeegse huisjesmelker die eerder presentator Tim Hofman te lijf ging, heeft spijt. Dat zegt hij althans in een interview met de regionale krant De Gelderlander.

De Amsterdamse presentator Hofman brak vorige week zijn kaak, toen tijdens opnames voor het YouTube-programma #BOOS het tot een knokpartij kwam met Hendriks en de zijnen. De BNNVARA-presentator bezocht het kantoor van de huisjesmelker omdat hij klachten van huurders ontving over nalatigheid Hendriks. Naast Hofman liep ook een cameraman verwondingen op. Zowel Hofman als Hendriks deed aangifte. 

In #BOOS probeert Hofman mensen 'onboos' te maken, een onderneming die vaak gepaard gaat met confetti. Onder meer de confetti schoot Hendriks in het verkeerde keelgat. 

'Weet je, ze stormen hier naar binnen met een man of zeven, knallen tot twee keer toe zo'n confettikanon af, en dan worden verzoeken van mijn medewerkers om het pand te verlaten keer op keer niet opgevolgd', zegt Hendriks in het interview. 'Als we terug de hal in waren gegaan, en we waren daar verder gaan praten, was er niets aan de hand geweest. De situatie escaleerde toen Tim weigerde te vertrekken.'

Tot praten kwam het niet meer, zo is te zien in de bewuste uitzending. Hendriks poogde nog publicatie van de beelden tegen te houden met een kort geding. Dat verloor hij. 

Sushi en pizza
Inmiddels staat de uitzending op het Youtubekanaal van #BOOS. De 72-jarige huisbaas is dat niet ontgaan. Hij zegt dat hij meer dan duizend haatmails heeft gekregen, en dat aan de lopende band sushi en pizza's bij zijn kantoor worden bezorgd. De video van #BOOS inspireerde ook de lokale jongerenbeweging van de SP, die een spandoek ophingen met de leus 'Bij Ton krijg je de volle mep'.

In het interview met De Gelderlander vertelt Hendriks - naar eigen zeggen 'een redelijk man' -  dat hij wel degelijk een goede huisbaas is, en studenten ook zelf verantwoordelijkheid dragen voor de ruimte die zij huren. Dat de confrontatie met Hofman zo uit de hand liep, daarvoor draagt huisbaas Hendriks geen verantwoordelijkheid: hij zegt zich alleen verweerd te hebben. 

De claim van zelfverdediging strookt niet met wat te zien is op Hofmans beelden. 

De Nijmeegse vastgoedmagnaat heeft te kennen gegeven dat hij graag met Hofman een gesprek aangaat. Daarin wil hij nogmaals zijn excuses aanbieden: 'ik wil dat we samen uitpraten hoe het zo heeft kunnen lopen en kijken of we tot een oplossing kunnen komen'. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2wmn7xm
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten