woensdag 30 augustus 2017

Minderjarige langer vast op verdenking reeks gewapende overvallen

Een 16-jarige jongen die verdacht wordt van een reeks gewapende overvallen in en rond Amsterdam blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechter bepaald.

De jongen wordt verdacht samen met een 18-jarige jongen diverse overvallen in de maanden april en mei te hebben gepleegd.

Het gaat om een woningoverval in Diemen op 1 april, een overval op de Used Products Osdorp op 9 mei, een overval op een apotheek in Amstelveen op 22 mei, een overval op de Gall & Gall in Weesp op 27 mei en een overval op een supermarkt in Oost op 29 mei.

Lees ook: Jongens opgepakt voor twee overvallen: 'Op vergelijkbare manieren gepleegd'

In de zaak zijn in de maanden mei, juni en juli nog vier verdachten aangehouden in de leeftijd van 17 tot 21 jaar. Bij doorzoekingen in de woningen werden diverse vuurwapens in beslag genomen. Het viertal wordt verdacht van betrokkenheid bij een of meer van die overvallen en van wapenbezit.

De 17-jarige jongen wordt ervan verdacht samen met de 16-jarige jongen de woning in Diemen te hebben overvallen. In de zaak zitten ook twee jongens van 17 en 18 jaar vast. De 18-jarige verdachte staat 12 september voor de rechter. Een 19-jarige jongen staat gesignaleerd.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2iIAwdc
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten