zaterdag 19 augustus 2017

Laatste voorbereiding Prinsengrachtconcert in volle gang: 'Spannendste concert'

De weersvoorspelling voor vanavond is niet al te best, toch worden er weer duizenden bezoekers verwacht bij het Prinsengrachtconcert. Dit jaar is het Brodsky Kwartet de hoofdact, en dat is vooral voor hun Amsterdamse viool-solist Daniël Rowland heel speciaal.

Vlak voor het concert is er nog een laatste repetitie op het drijvende podium. Voor violist Daniël Rowland is het een unieke opdracht om hier te spelen.'Er is maar één Prinsengracht concert en het is toch het spannendste concert dat er überhaubt is. En voor mij zeker. Ik ben in Engeland geboren, in Twente opgegroeid en ik woon sinds mijn studietijd hier in Amsterdam. Ik zie de Westertoren uit het raam.'

En dus gaat Rowland gewoon lekker Amsterdams op de fiets naar de repetities. Tijdens het oefenen is het vooral wennen aan de ambiance. 'Het is natuurlijk heel bijzonder om te spelen op een buitenpodium met al die bootjes en het carillon van de Westertoren. Misschien vleigtuigen en kinderen die iets roepen, dus al die geluiden die voegen alleen maar toe aan de couleur locale. En die maken het zo bijzonder, maar het is voor de concentratie best een beetje een uitdaging', zegt Rowland.

De uitdaging voor de toeschouwers is vooral om het mooiste plekje te bemachtigen. En wie het dichtste bij zit kan misschien ontdekken dat Rowland vanavond speelt op een antieke Italiaanse viool. 'Er is dus één stad in Noord-Italië Gremona, waar al die geniale vioolmakers werkten. Dus Stradovarius, Storioni en Guadanini. En ze zeggen dat er een geheim was van de bomen daar.'

Vanavond zullen ook drie speciale gastmuzikanten met het kwartet meespelen. Om 20.00 uur vanavond begint het voorprogramma.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2xdU8bx'Spannendste%20concert'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten