vrijdag 18 augustus 2017

Jong Ajax begint seizoen met knappe overwinning bij Cambuur

Jong Ajax deed vanavond wat het grote Ajax nauwelijks tot niet lukt: scoren en winnen. In Leeuwarden was het team de debuterende coach Michael Reiziger met 2-1 te sterk voor titelkandidaat SC Cambuur.

De beloften, waar de nieuwste aanwinst Dennis Johnsen in de basis begon, hadden voor rust al een comfortabele 2-0 voorsprong te pakken. Darren Sidoel en Mateo Cassierra scoorden de doelpunten. In de tweede helft bracht Matthew Steenvoorden de spanning terug in de wedstrijd maar Cambuur kon niet meer op gelijke hoogte komen.

Wel kreeg Marvin Peersman nog een rode kaart voor een smerige charge op Cassierra. Bij Ajax speelde overigens niemand met nummer 8, dat was vorig seizoen vaak het rugnummer Appie Nouri.