zaterdag 26 augustus 2017

Hockeysters pakken Europese titel in Amsterdamse Bos

De Nederlandse hockeydames zijn vanavond in het Wagener-stadion Europees kampioen geworden. In de finale werd België met 3-0 verslagen.

Nederland domineerde tegen de Belgen vanaf het begin. Maar de Belgische verdediging bleek toch moeilijk te kraken. Carlien Dirkse van den Heuvel wist in het eerste kwart via een tip-in de belangrijke 1-0 te maken. Pas in het vierde en laatste kwart name Nederland afstand. Kelly Jonker scoorde de verlossende 2-0 en een paar minuten later gooide Ireen van den Assem de wedstrijd op slot via een strafbal.

Van de dertien EK's hebben de Nederlandse vrouwen nu negen keer de titel gepakt. Morgen kan het Nederlandse feestje nog vergroot worden. De heren spelen dan hun finale en wederom is België de tegenstander.