dinsdag 29 augustus 2017

Herstel Oosterpark wil opnieuw naar de rechter om Terrassen Festival

De stichting Herstel Oosterpark overweegt opnieuw een kort geding aan te spannen tegen het Terrassen Festival dat komend weekend wordt gehouden in het Oosterpark.

Afgelopen vrijdag verloor de stichting al een rechtszaak die het had aangespannen. Er wordt gevreesd voor schade die de grasmat van het park zou kunnen oplopen onder andere door de bezoekers en de houten vlonders. Er werd door de stichting zelfs een bomendeskundige ingevlogen om onderzoek te doen naar de staat van het Oosterpark. 

Lees ook: Rechter: schade aan Oosterpark niet aannemelijk; Terrassen Festival mag doorgaan

Maar dit mocht niet baten. De rechter besliste vrijdag dat het festival door mag gaan. De overlegde bodemrapporten zouden niet aannemelijk maken dat er onherstelbare schade ontstaat. De organisatie mocht van de rechter woensdag vanaf 8.00 uur beginnen met de opbouw.

Lees ook: 'Bodemspecialist keurt grasmat Oosterpark af voor Terrassen Festival'

Maar volgens Herstel Oosterpark is de organisator dinsdagochtend al het terrein is opgereden met zware vrachtwagens en zijn ze begonnen met de opbouw. En daar is de stichting het niet mee eens. 'Nota bene werden er zeer zware betonblokken neergezet op het gras, werden houten vlonders neergelegd over grote kale reeds beschadigde plekken op het veld', schrijft de stichting in een persbericht.

Lees ook: Raadsvragen: toch niet weer een festival in het kwetsbare Oosterpark?

Herstel Oosterpark overweegt donderdag naar de rechter te gaan. Ook willen ze raadsleden aanschrijven om zo de kwestie op de agenda van het college te krijgen.

Lees ook: 'Tienduizenden euro's schade in Oosterpark na 1 meiviering'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2vpTsU2
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten