dinsdag 22 augustus 2017

Festival Oosterpark opnieuw inzet van rechtszaak

Opnieuw is een festival in het Oosterpark de inzet van een gang naar de rechter. Stichting Herstel Oosterpark wil koste wat het kost het Terrassen-festival voorkomen, omdat het park niet nog meer evenementen aan zou kunnen.

'We doen dit niet omdat we het evenement niet leuk vinden. De grond wordt ingeklonken, daarmee ook de bomen, struiken, enzovoorts. Het park is al verwoest en wordt alleen maar meer verwoest', zegt Ernst Sonneveldt van Stichting Herstel Oosterpark. 

Het is niet de eerste keer dat de club iets probeert tegen te houden. Eerder wilden ze Appelsap en een 1-mei-viering voorkomen, en ook deden ze hun beklag over Keti Koti.

Bezoekersaantallen
De gemeente spraakt de angst van de stichting tegen, en zegt dat er maximaal tweeduizend mensen tegelijk op het festivalterrein zullen komen tijdens het Terrassenfestival. Onzin, zegt de stichting. Zij schatten het aantal bezoekers op bijna dertigduizend, verdeeld over drie dagen. Op Facebook geven vijftienduizend mensen te kennen dat ze naar het festival willen komen. 

Als het festival doorgaat neemt Sonneveldt graag de honneurs waar. 'Al is het alleen maar om te zien hoe de handhaving geschied'. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2vltlJ2
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten