donderdag 17 augustus 2017

Demo Antifa Amsterdam: 'De pijn en woede zit diep'

De Antifascistische Actie Amsterdam verwacht een goede opkomst vanavond tijdens de demonstratie op het Spui. De AFA wil met de manifestatie hun steun betuigen voor de antifascisten in Charlottesville in Amerika. Daar kwam een 32-jarige antifascistische demonstrante om het leven toen een nazi-sympathisant inreed op een tegendemonstratie.

De betoging begint vanavond om 20.00 uur op het Spui. Vanaf daar gaan de actievoerders in een optocht door de stad naar onder meer het Amerikaanse Consulaat. Job Polak van de AFA verwacht een grote opkomst. 'De pijn en de woede zit diep dus we hopen dat er veel mensen komen.'

Nu is het nog leeg op het Spui, maar op Facebook hebben zich ruim 200 mensen aangemeld. Voor aanvang van de manifestatie had burgemeester Van der Laan een aantal regels kenbaar gemaakt waar de demonstranten zich aan moeten houden. Zo mag er geen vuurwerk worden meegenomen of afgestoken en mag er geen extra beschermende kleding worden gedragen. 'Dat lijkt me onnodig hetze maken. We willen een waardige demonstratie houden. En ik neem aan dat er vanavond bij Ajax ook wel wat vuurwerk de lucht in gaat. Wij willen gewoon onze demonstratie lopen en een mooi en waardig punt maken', zegt Polak.

 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2v5wxrZ'De%20pijn%20en%20woede%20zit%20diep'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten