woensdag 30 augustus 2017

Bijna de hele ring staat vast; doorrijden kan nog wel in de Coentunnel

Een verrassing is het niet meer, maar het staat alweer behoorlijk vast op de snelwegen rond de stad. Even voor 17.00 uur stond er al 21 kilometer op de A10 en andere wegen rond Amsterdam.

Zo staat het nagenoeg stil op de A10 Zuid, zowel de binnen- als de buitenring. Ook aan de oostkant rijdt het verkeer langzaam over twaalf kilometer. De A9 staat ook bijna volledig vast. Tussen knooppunt Holendrecht en Schiphol staat negen kilometer en de andere kant op staat het vast over vier kilometer. De A5 is ook bijna onbegaanbaar met langzaam rijdend verkeer op verschillende stukken richting de stad. Opvallend genoeg kan er nog wel gewoon doorgereden worden in en rond de Coentunnel.

Lees ook: Weer vroeg topdrukte op de ring: A10 Zuid volledig vast

Doordat veel mensen ervoor kiezen binnendoor te rijden staat het ook binnen de ring op veel plekken vast. Zo is er bijna geen doorkomen meer aan op de Amstelveensweg richting de Overtoom en staat het ook behoorlijk vast op de Stadhouderskade en de Hobbemakade. Het tramverkeer heeft hier dan ook weer last van. Tram 2 rijdt met een vertraging oplopend tot een halfuur door de drukte in de stad.

Lees ook: Vakanties voorbij: laatste week afsluiting A10 West wordt week met veel vertraging

Grote boosdoener is de afgesloten A10 West. Daar wordt aan de weg gewerkt. Als alles volgens schema verloopt is deze weg komende maandagochtend weer open. Ook de heftige regenbuien gooien roet in het eten. De Verkeersinformatiedienst waarschuwt dat het zicht slecht is door de zware regenbuien.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2woADOl
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten