woensdag 30 augustus 2017

'1 op de 10 koopwoningen naar particuliere belegger'

Woningen voor studenten en expats vallen steeds vaker in handen van particuliere beleggers. In Amsterdam en Amstelveen valt inmiddels meer dan een op de tien verkochte woningen in handen van een particuliere belegger.

Dat meldt De Volkskrant op basis van cijfers uit het Kadaster. De particulieren kopen de huizen om deze vervolgens te verhuren. Het gaat vooral om koophuizen die geschikt zijn voor jonge gezinnen en starters. Vooral goedkope huizen zijn populair.

Woningmarktonderzoeker Paul de Vries van het Kadaster zegt tegen de krant dat sommige gemeenten bang zijn dat een jong gezin dat door een belegger wordt overboden bij de aankoop van een huis vervolgens voor veel hogere maandlasten datzelfde huis moet gaan huren.

Vooral in Amstelveen is een heuse run op koopwoningen door particuliere beleggers: van 6,3 procent in 2008 naar 15,7 procent vorig jaar. Amstelveens makelaarskantoor Admiraal ERA komt dat omdat er in de gemeente veel expats en studenten wonen die in Amsterdam studeren. 'Dat zijn groepen die graag huren.'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2vDUasA'1%20op%20de%2010%20koopwoningen%20naar%20particuliere%20belegger'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten