zondag 30 juli 2017

Vallende sterren goed zichtbaar voor nachtbrakers

Wie komende nacht de slaap niet kan vatten: blijf niet liggen draaien in bed, maar kijk vooral even uit het raam omhoog. De kans is namelijk groot dat je vallende sterren voorbij ziet schieten.

Tussen 2.00 en 4.00 uur schieten zo'n 23 meteoroïden per uur onze dampkring binnen. De nacht verloopt volgens Weeronline.nl vrij helder, waardoor het spektakel goed zichtbaar zou moeten zijn. Aan de kust kan af en toe wel een buitje voorbij trekken. De maan gaat vannacht om 1.00 uur onder, waardoor het nog donkerder wordt. De meeste vallende sterren zullen verschijnen aan de noordoostelijke kant van de hemel.

Maan steeds voller
De meteoroïden zijn de komende week vaker te zien. Maar omdat de maan voller wordt, worden de condities om ze te spotten steeds minder gunstig. In de nacht naar 8 augustus zijn er nog maar zo'n 4 vallende sterren per uur te zien.

De aarde beweegt zich jaarlijks door verschillende zwermen van meteoroïden. Momenteel gaat om een combinatie van de Aquaridenzwerm, de Cassiopeiïden en de Capriocorniden. Daarnaast komen ook nog 'losse' meteoroïden voor.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2u9pJJf
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten