vrijdag 28 juli 2017

Twee woningen onbewoonbaar en restaurant zwaar beschadigd door brand Spui

Door de brand die vandaag urenlang heeft gewoed in het restaurant The Seafood Bar aan het Spui zijn twee bovengelegen woningen onbewoonbaar geworden. Ook het restaurant zelf is zwaar beschadigd geraakt.

Dat laat de brandweer vanavond weten. Door de inzet van brandweer zijn omliggende woningen wel gespaard gebleven. Deze zijn geventileerd en gecontroleerd. De bewoners van deze huizen konden vanavond weer terugkeren.

Lees ook: Winkels en woningen ontruimd vanwege brand Spui

De brand brak vandaag rond 15.00 uur uit en was lastig te bestrijden. Onderzoek wees uit dat de vuurhaard zich boven het plafond van de keuken van het restaurant bevond. Brandweerlieden hebben wand- en vloerconstructies gesloopt om bij de brand te kunnen komen.

Brandlocatie 
De belangrijkste brandlocatie werd pas om 19:30 uur ontdekt, bijna vier uur na de eerste melding. 'We moesten zeer voorzichtig te werk gaan om meer schade te voorkomen bij de omliggende woningen. Het werk nam uren in beslag omdat de indeling van de aaneengesloten panden zeer complex is', legt een brandweerwoordvoerder uit.

Brand meester
Nadat de brand eindelijk ontdekt was laaide het vuur direct hevig op. De brandweer besloot daarop meer eenheden op te roepen. Hierdoor kon uiteindelijk het sein brandmeester rond 20:20 uur worden gegeven. Dat was bijna vijf uur na de eerste melding. De brandweer is nog geruime tijd bezig geweest met nabluswerkzaamheden.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, hier zal onderzoek naar worden gedaan. Bij de brand is niemand gewond geraakt.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2w7xgK9
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten