zaterdag 29 juli 2017

Pride Amsterdam trapt af met de Pride Walk

Pride Amsterdam gaat vanmiddag van start met een demonstratieve mars vanaf het Homomonument op de Westermarkt naar het Vondelpark. Bij de Pride Walk worden duizenden mensen verwacht.

De mars is de tegenhanger van de wereldberoemde Canal Parade die dit jaar op zaterdag 5 augustus wordt gehouden. De Pride Walk start vanochtend om 11.00 uur met een korte manifestatie bij het Homomonument. De mars begint naar verwachting rond het middaguur.

De stoet vertrekt via de Rozengracht, Marnixstraat en Leidseplein naar het Vondelpark. In het Vondelpark vindt daarna Pride Park plaats, een manifestatie voor en door de hele LHBTI-community. Pride Park gaat door tot 23.00 uur vanavond.

Thema van de Pride Walk is 'Marching for those who can not join us'. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor de situatie van LHBTI’s in de 76 landen waar homoseksualiteit in het wetboek van strafrecht staat. In zeven landen staat nog steeds de doodstraf op homoseksualiteit.

Allerlei LHBTI-organisaties uit Nederland lopen mee. Op initiatief van de ambassadeur van Canada doen ook tientallen vertegenwoordigers en ambassadeurs van de zogenoemde Equal Rights Coalition mee.

De walk is vanaf het middaguur LIVE te volgen op AT5-Facebook en AT5.nl.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2vgimEV
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten