donderdag 27 juli 2017

Nieuw beveiligingssysteem voor de metro ernstig vertraagd: 'Flinke tegenvaller'

De aanleg van het nieuwe treinbeveiligingssysteem van de metro is ernstig vertraagd. Door problemen met de software kan het systeem niet direct met de oplevering van de Noord/Zuidlijn op het bestaande metronet in gebruik worden genomen. 'Een flinke tegenvaller', aldus de gemeente.

Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuw treinbeveiligingssysteem voor het gehele metronetwerk. Een eerste versie van dit systeem is al aangelegd in de Noord/Zuidlijn, maar door de problemen zal het niet lukken om bij de ingebruikname van de lijn het nieuwe systeem op het gehele net in gebruik te nemen. 

In een brief aan de gemeenteraad staat dat er problemen zijn met de software: 'Dit leidt ertoe dat het nieuwe systeem op het bestaande net pas in exploitatie kan ruim na 22 juli 2018, openingsdatum van de Noord/Zuidlijn. Een precieze planning wordt pas gemaakt als Alstom de software problemen heeft opgelost. Dit is een flinke tegenvaller', aldus de gemeente. 

De vertraging betekent dat het huidige treinbeveiligingssysteem langer in stand gehouden moet worden. Bovendien zullen er bij de ingebruikname van de Noord/Zuidlijn twee beveiligingssystemen naast elkaar moeten werken 'wat in technische - en organisatorische zin significante aanpassingen vraagt die tijd en geld kosten.' Ook kan er niet worden uitgesloten dat het risico op verstoringen voor de reiziger van de metro toeneemt.

De ingebruikname van de Noord/Zuidlijn zal door de problemen waarschijnlijk niet vertraagd worden. De gemeente gaat proberen om de schade die hierdoor onstaat te verhalen op leverancier Alstom. 

 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2v2uGrB'Flinke%20tegenvaller'%20
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten