zondag 30 juli 2017

'Cameratoezicht tegen overlast in Overtoomse Veld'

Sinds vrijdag hangen er camera's in de wijk Overtoomse Veld. De camera's moeten ervoor zorgen dat, na een aantal incidenten, de rust in de wijk weerkeert.

De gemeente heeft besloten de camera's op te hangen om de openbare orde te handhaven. Zo werd in de Marius Bauerstraat een hondengeleider van de politie bekogeld met stenen, een politiebus werd in de fik gestoken en twee agenten werden belaagd door een groep van ongeveer 25 jongeren, schrijft Het Parool.

Mishandeling in Albert Heijn
In de wijk werd vorig jaar fietsenmaker Temel Kobya doodgestoken. Eind april werd in de Albert Heijn op het August Allebéplein een man ernstig mishandeld. Volgens de krant werden in de wijk vorig jaar ook 16 winkeldiefstallen geregistreerd. Alles bij elkaar opgeteld heeft de gemeente doen besluiten de camera's op te hangen in en rond de Jan Tooropstraat, Marius Bauerstraat, het August Allebéplein en de Willem Roeloffstraat.

Lees ook: Man uitgescholden voor 'kankerhomo' en knock-out geslagen in Albert Heijn om 'dansje'

De camera's blijven hangen tot het eind van het jaar, daarna wordt bekeken of het project verlengd moet worden. In 2008 besloot de gemeente ook al tot mobiel cameratoezicht in de wijk. Toen was dat vanwege het grote aantal autodiefstallen.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2vUWKex'Cameratoezicht%20tegen%20overlast%20in%20Overtoomse%20Veld'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten