maandag 31 juli 2017

Amstelveense (78) voor tienduizenden euro's opgelicht door Engelssprekende klusjesmannen

In Amstelveen zijn vorige week drie Poolse mannen aangehouden die zich voordeden als Engelstalige klusjesmannen. De mannen hebben in een periode van vier weken een 78-jarige Amstelveense voor tienduizenden euro’s opgelicht.

In Amstelveen en Amsterdam zijn momenteel Engelssprekende oplichters actief die zich voordoen als klusjesmannen. Zij gaan via een inmiddels bekende methode te werk. De oplichters lopen de deuren langs om hun diensten aan te bieden, zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel of dak, ophogen van de oprit of de voortuin en andere tuinwerkzaamheden.

Werkzaamheden niet uitgevoerd
Als mensen met de mannen in zee gaan en een betaling doen, worden de beloofde werkzaamheden vervolgens niet of nauwelijks uitgevoerd. Zo ook bij de vrouw uit Amstelveen: zij neemt afgelopen week contact op met de politie nadat zij diverse keren geld had betaald aan mannen die bij haar thuis aan de slag zouden gaan, maar er geen zichtbare werkzaamheden werden verricht.

Na de melding zijn agenten naar het huis van de vrouw gegaan en troffen daar de 'klusjesmannen' aan. De mannen van 18, 24 en 30 jaar zijn aanhouden, er is aangifte gedaan en de verdachten zitten nog vast. Naar de exacte werkwijze van de groep wordt nader onderzoek gedaan.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2uNjTRw's%20opgelicht%20door%20Engelssprekende%20klusjesmannen
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten