donderdag 22 juni 2017

Toch geen erfpachtreferendum: 'Blijkbaar leven we in een bananenrepubliek'

Het leek er lang in te zitten: een referendum waarin Amsterdammers hun stem mochten laten horen over de nieuwe erfpachtplannen van de gemeente. Maar gisteren werd er plots, tot verrassing van velen, een streep door dit plan gezet.

Gisteravond deelde wethouder Van der Burg mee dat de gemeenteraad niets te zeggen heeft over een referendum. Dat bleek uit een advies van de zogeheten referendumcommissie, die wees op een verordening uit 2015. Blijkbaar was niemand daarvan op de hoogte, de wethouder niet en de raad niet en de oppositie was verbijsterd.

Handtekeningen
Dik een maand geleden hing de vlag er nog heel anders bij. Toen leek het er juist sterk op dat er wél een referendum over de erfpachtplannen zou komen. De Stichting Erfpachtersbelang Amsterdam (Seba) overhandigde 40.000 handtekeningen aan burgemeester Eberhard van der Laan met het verzoek om een referendum.

'Maar blijkbaar leven we in een bananenrepubliek', vat Seba-voorman Koen de Lange samen. 'Dat dit vuile spel zo gespeeld gaat worden, onvoorspelbaar.' Seba overweegt nu via een kort geding alsnog een referendum af te dwingen.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2suk7Mg'Blijkbaar%20leven%20we%20in%20een%20bananenrepubliek'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten