woensdag 21 juni 2017

Reacties op rapport rondvaartbranche: 'Dit is een blunder, die moeten we oplossen'

Een stevig rapport over de manier waarop de gemeente het nieuwe vergunningensysteem voor rondvaartboten heeft geprobeerd te introduceren hield de gemoederen op de Stopera flink bezig vandaag.

Het rapport oordeelde dat er door de gemeente grote fouten gemaakt bij de beoordeling van rondvaartboten. Belangrijke documenten zijn door elkaar gehaald waardoor er niet meer was te achterhalen welke papieren bij welke rederij hoorden.

Lees ook: Wethouder Kock: 'Dit vind ik ernstig, dit kan gewoon niet'

Onderzoeksbureau Deloitte oordeelde verder dat ambtenaren onzorgvuldig en ongeorganiseerd te werk zijn gegaan. Het college heeft daarom besloten dat Waternet nu van het dossier afgehaald wordt, alle vergunninguitgiftes zijn tijdelijk stopgezet.

'Chaos is compleet'
'Wat me het meest verbaasd heeft? Alles', reageert PvdA-raadslid Carolien de Heer. 'De chaos is nu compleet. Ik had niet gedacht dat het zó erg kon worden. 

'Mensen verdienen hier hun brood mee. Je moet er van uit kunnen gaan dat er met dit soort zaken zorgvuldig wordt omgesprongen', stelt CDA-raadslid Diederik Boomsma. 'Dat het proces dan zo'n chaos wordt, dat is echt schandalig.'

Moet wethouder Kock nu zijn conclusies trekken? Daarvoor is het wellicht nog te vroeg, menen PvdA en CDA. 'Hij moet er allerlei conclusies aan verbinden, we moeten een stevig gesprek gaan voeren', aldus Boomsma. 'Er is één iemand verantwoordelijk, dat is de wethouder. Die moet met antwoorden komen', vult De Heer aan. 

Blunder oplossen
Ook SP-raadslid Nelly Duijndam is kritisch. 'Het is een blunder', stelt ze. 'Blunders moeten worden opgelost. Je hebt er meer aan om het nu op te lossen, dan dat we deze wethouder wegsturen.'

Lees ook: Dossier nieuwe regels rondvaartbranche



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2sB6UzN'Dit%20is%20een%20blunder,%20die%20moeten%20we%20oplossen'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten