woensdag 21 juni 2017

OM: 'Advocaten kochten informatie van politievrijwilligster'

Het Openbaar Ministier (OM) verdenkt twee Amsterdamse letselschadeadvocten er van dat ze een Amstelveense politievrijwilligster in 2010 en 2012 hebben betaald om vertrouwelijke politieonformatie te leveren.

Hiermee kreeg hun kantoor volgens het OM een voorsprong op concurrerende letselschadekantoren, zodat zij een financieel voordeel konden halen. 

De officier van justitie eiste woensdag een taakstraf van tweehonderd uur tegen de twee wegens omkoping en witwassen van politiedossiers. De nu 63-jarige Amstelveense staat, vanwege medische redenen, later terecht.

De 63-jarige vrouw heeft in 2010 een stichting opgericht in samenwerking met het advocatenkantoor. 'In die periode heeft ze onrechtmatig op verzoek van de verdachte advocaten politiedossiers aan het letselschadekantoor doorgespeeld', stelt het OM. 'Uit onderzoek is gebleken dat de verdachten de zakelijke relatie tussen de 63-jarige politievrijwilligster en het kantoor zo veel mogelijk verborgen heeft weten te houden.'

De aanklager vindt dat de advocaten hun beroepsgroep schade hebben toegebracht en het vertrouwen van burgers in advocaten hebben ondermijnd, begin augustus doet de rechtbank uitspraak.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2rVHZF0'Advocaten%20kochten%20informatie%20van%20politievrijwilligster'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten