woensdag 17 mei 2017

Vader ontvoerde Insiya niet uitgeleverd door India

De vader van de ontvoerde peuter Insiya wordt niet uitgeleverd aan Nederland door India. Zakenman Shehzhad Hemani wordt verdacht van de ontvoering van zijn eigen dochtertje in Watergraafsmeer. Hij heeft hierbij hulp gehad van verschillende andere verdachten.

Advocaat van Hemani, Gerard Spong bevestigt in de Volkskrant dat het uitleveringsverzoek van het Openbaar Ministerie in India is afgewezen. In september vorig jaar werd de peuter met geweld uit de woning van haar oma ontvoerd. Ze is later naar haar vader in een voorstad van Bombay gebracht. De vader wordt verdacht van het geven van de opdracht van de ontvoering.

Lees ook: Ontvoering peuter Insiya tot in detail voorbereid

Op 5 mei is het verzoek tot uitlevering afgewezen. Volgens het Indiaas recht is het feit niet strafbaar. Volgens Spong zien ze de zaak niet als 'onttrekking uit ouderlijk gezag' of 'kidnapping'. In India is Shehzhad Hemani nu een vrij man. De vader kan nog wel door andere landen worden uitgeleverd aan Nederland. Hij staat namelijk nog steeds op een lijst van Interpol van gezochte personen. 

Lees ook: Verdachte ontvoering Insiya: 'Ik lag daar in het bloed op straat'

Peter Plasman, advocaat van de vrouw van Hemani, Nadia Rashid, zegt de weigering om uitlevering 'spijtig' te vinden. Zijn cliënt hoopte dat een eventuele uitlevering een drukmiddel zou zijn. 'Als hij zou worden uitgeleverd was de hoop en verwachting dat het meisje ook snel in Nederland zou zijn', zegt Plasman tegen de krant. Maar de beslissing was volgens de advocaat niet onverwacht. 'In landen als India vinden ze al snel dat de rechten van een vrouw ondergeschikt zijn aan die van een man.'

Lees ook: Vader ontvoerde Insiya 'beschermde haar tegen gewelddadige moeder'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2rtxnyh
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten