donderdag 27 april 2017

Gemeente: Koningsdag zonder grote incidenten verlopen

Het was vooral een erg feestelijke dag, die zonder noemenswaardige incidenten is verlopen. Dat zegt een woordvoerder van burgemeester Van der laan vanavond tegen AT5.

Tegen 21.00 uur was er sprake van iets minder ambulanceritten en aanhoudingen vergeleken met hetzelfde moment een jaar eerder. Op bepaalde plekken in de stad was het aanzienlijk rustiger dan vorig jaar. De Dam was zonder kermis veel rustiger en op de grote feesten in de stad kwamen minder mensen af. Met 80.000 kaarten, werden er ruim 10.000 minder verkocht dan een jaar eerder.

Lees ook: Koningsdag 2017 in Amsterdam

Illegaal feest in Westelijk Havengebied
Hoewel er nauwelijks incidenten waren in de stad, moest de politie wel ingrijpen in het Westelijk Havengebied. Daar werd een illegaal feest georganiseerd. Het feest is door de politie beëindigd. 

Koningsdag kwam dit jaar wat later op gang dan gebruikelijk. Volgens de woordvoerder kwam dat door het koude weer. Ondanks de kou werd het toch behoorlijk druk in de stad, maar dat mocht de pret niet drukken. 'De sfeer was in de stad was over het algemeen goed', zegt hij.

Lees ook: De Vlugtlaan barstensvol busjes: 'Ze staan hier soms al vijf dagen'

Uitstroom van bezoekers
Tegen 21.00 uur was het op bepaalde plekken in de stad nog behoorlijk druk. Maar de echte uitstroom van bezoekers kwam al wel op gang. Dat zag ook de NS. Vanwege de verwachte drukte op de stations en in de treinen, werd reizigers eerder al gevraagd om de reisplanner goed in de gaten te houden.

Wil je terugzien hoe gezellig het was in de stad vandaag? Kijk Koningsdag 2017 dan terug op AT5.nl.

 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2qcZHaq
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten