dinsdag 28 maart 2017

Schipholtunnel blijft vandaag dicht, weer een zware avondspits verwacht

De Schipholtunnel in de richting van Den Haag gaat vandaag toch niet open voor de avondspits. Bij de laatste test bleek dat de ventilatoren niet werken. Dat zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Eerder op de middag maakte de instantie nog bekend dat de tunnel voor 15.00 uur open kon. Voordat twee rijstroken werden vrijgegeven, moest alles nog een keer worden getest. Daaruit bleek dus dat er nog mankementen zijn.

Lees ook: Schipholtunnel tot dinsdag dicht na brand: 'Auto's staan vast tot ín het centrum van Amsterdam'

Er wordt de hele avond doorgewerkt om de problemen te verhelpen. Rijkswaterstaat hoopt voor de ochtendspits van morgen twee rijstroken te kunnen openen. De andere vier rijbanen blijven voorlopig dicht omdat de herstelwerkzaamheden na de brand van maandag niet zijn afgerond. Dat werk duurt nog enkele dagen, aldus Rijkswaterstaat.

De afsluiting is slecht nieuws voor de het verkeer vanavond. Gisteren liep de doorstroming op de snelwegen rond de stad volledig vast. Vanavond komt daar ook nog eens de voetbalwedstrijd Nederland-Italië bij, die begint om 20.45 uur.

Klein brandje met grote gevolgen
Een brandje beschadigde gisteren camera's, kabels en leidingen in de tunnel. Met de camera's houdt Rijkswaterstaat het verkeer in de tunnel in de gaten. 'De camera's moeten werken, anders mogen de tunnelbuizen niet open', zei een woordvoerder gisteren. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2ouuScu
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten