dinsdag 28 maart 2017

Hulp voor oudere werklozen: 'We nemen ze echt bij de hand'

De gemeente gaat werkloosheid onder ouderen aanpakken. Er komt onder meer een team om hen te ondersteunen.

Het team zoekt naar vacatures die geschikt zijn voor 50-plussers. De teamleden praten met bedrijven om vooroordelen over oudere werknemers zo veel als mogelijk weg te nemen. Ook worden in de wijken bijeenkomsten georganiseerd waar werkgevers met geschikte vacatures potentiële oudere werknemers kunnen ontmoeten.

'Het gaat beter met de economie maar we zien dat onze oudere werklozen daar nauwelijks van meeprofiteren. Dat vind ik onacceptabel,' stelt verantwoordelijk wethouder Arjan Vliegenthart. 'Deze aanpak is intensief, we nemen mensen echt bij de hand en laten niet zomaar los.'

Zelfvertrouwen
Behalve bij het zoeken en vinden van werk krijgen de oudere werklozen ook hulp bij het weer opbouwen van hun zelfvertrouwen. 'Mensen die na jaren werk ineens aan de kant komen te staan krijgen daar vaak een flinke opdoffer van, dat doet iets met je zelfvertrouwen', aldus Vliegenthart.

De aanpak is volgens de gemeente succesvol geweest in het terugdringen van de jeugdwerkloosheid in Amsterdam, die is vorig jaar gedaald van 13,3% naar 9,3%. Inmiddels wordt dezelfde aanpak ook gebruikt om vluchtelingen met een verblijfsvergunning te begeleiden naar werk of een opleiding.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2o7rpEy'We%20nemen%20ze%20echt%20bij%20de%20hand'
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten