zaterdag 25 maart 2017

Defecte Wiegbrug funest voor scheepvaartbedrijven

Het is funest voor veel scheepvaartbedrijven nu de reparatie van de Wiegbrug in de De Clercqstraat nog weken gaan duren. Sinds vorige week kan de brug door een defect niet meer open. De route langs de Wiegbrug is een zogeheten Staande Mastroute en veel goede alternatieven zijn er niet.

De brug wilde wilde vorige week vrijdag door een defect eerst niet meer dicht. Toen hij eenmaal dicht was wilde hij niet meer open. Doordat het systeem in eerste instantie bleef draaien zijn er enkele tandwielen beschadigd geraakt, wat nu voor het huidige probleem zorgt.

Lees ook: Wiegbrug gecontroleerd omlaag gebracht, weg weer vrij

De aanhoudende stremming baart tientallen scheepvaartbedrijven zorgen. Zo ook Ronald en Theo Koridon uit Zaandam, want hun watertransport bedrijf is afhankelijk van de vaarroute. 'Wij doen bijzondere transporten over het water. Er staat een klus in het schema, waarbij drie platforms uit Den Oever komen en die recht overeind staan. Dat is dus vijftien meter hoog en dan moeten we via de Staande Mastroute. De klus in binnen nu en twee weken', vertelt Ronald.

Alternatieven
De eerste mogelijkheid als alternatieve route voor Ronald's bedrijf is via de Staande Mastroute van Haarlem, alleen is het daar een stuk smaller: 'Dat is maar 7,5 meter breed. Met onze pontons kunnen we daar niet varen.' De tweede optie is via het Amsterdam-Rijnkanaal, maar daar is de hoogte weer een probleem. De laatste optie over zee is eigenlijk ook geen echte mogelijkheid. Dit vanwege de wind en het kostenplaatje.   

Lees ook: Reparatie van Wiegbrug in West gaat nog weken duren

De gemeente is op dit moment samen met Waternet op zoek naar een tijdelijke oplossing. Mogelijk kan de brug tijdens nachtelijke uren gecontroleerd worden geopend. Na het onderzoek komende week wordt pas echt duidelijk hoe lang de reparatie van de brug gaat duren. 



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2n4T5Wz
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten