maandag 27 maart 2017

Deel binnenstad op slot in verband met Argentijns staatsbezoek

De president van Argentinië brengt maandag een bezoek aan Amsterdam. Hier kan het verkeer in de binnenstad flink last van hebben.

Van ongeveer 06.00 tot 12.00 uur zijn er extra verkeersmaatregelen van kracht rondom de Dam. Ook in de omgeving van het Anne Frank Huis worden maatregelen genomen.

Dam
De route vanaf het Mr. Visserplein-Amstel-Rokin-Dam-Damrak is voor autoverkeer afgesloten, evenals de Damstraat vanaf de Oudezijds Voorburgwal. Op de Nieuwezijds Voorburgwal en de Spuistraat moet rekening gehouden worden met verkeershinder. 

De Nieuwe Kerk is niet via de hoofdingang aan de Dam toegankelijk. Ook is ‘t Nieuwe Kafé niet toegankelijk. De parkeergarages van de Bijenkorf en Hotel Krasnapolsky zijn tot circa 12.00 uur niet bereikbaar met de auto.

Anne Frank Huis
Een deel van de delegatie bezoekt het Anne Frank Huis. Daarom wordt de Prinsengracht, tussen Westermarkt en Leliegracht, ook afgesloten voor fiets- en autoverkeer. Dit duurt van 10.30 tot 13.00 uur. In dit afgesloten gebied geldt van 07.00 - 13.00 uur een parkeerverbod.

Voetgangers krijgen tijdelijk geen doorgang vanaf de hoek Prinsengracht/Leliegracht tot en met het Anne Frank Huis op het moment dat de delegatie aanwezig is in het Anne Frank Huis. Dit duurt circa 45 minuten (vanaf ongeveer 11.45 uur).  

Trams
Tramlijn 14 wordt tot ongeveer 12.00 uur omgeleid. Tramlijnen 4, 9 en 16 worden ingekort. Een uitgebreid overzicht van alle maatregelen is hier te lezen.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2n894SV
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten