vrijdag 24 februari 2017

Verdachte van liquidatiepoging 'Noffel' F. overdragen aan Nederland

Naoufal 'Noffel' F. is door Ierland overgedragen aan Justitie in Nederland. Hij is vrijdag vastgezet in een Nederlandse cel, meldt het Landelijk Parket.

F. wordt door Justitie gezien als de man die de mislukte moordaanslag op Peter 'Pjotr' R. aanstuurde in november 2015 in Diemen. Verder wordt hij verdacht van witwassen en paspoortfraude. F. werd in april vorig jaar aangehouden in een woning in Dublin. Hij draaide in Ierland de cel in op verdenking van bezit van softdrugs en valse papieren. 

Mislukte liquidatie
Maar in Nederland zijn de verdenkingen dus een stuk zwaarder. Het OM meent het bewijs tegen F. gevonden te hebben in een versleutelde telefoon. Ook van verschillende andere verdachten werden beveiligde PGP-blackberries geopend en hierin werd een drukke communicatie met ene 'Buik' gevonden. Volgens Justitie is F. deze 'Buik' en zou hij na de mislukte moordaanslag veel vragen hebben gesteld en verwijten hebben geuit. Zo wilde hij onder meer weten waarom een vluchtauto niet in brand was gestoken.  

Lees ook: Liquidatieteam vermomde zich als agenten voor aanslag Peter 'Pjotr' R.

Bodyguard van Stanley Hillis
Bij de mislukte liquidatiepoging werd Peter R. op 5 november 2015 onder vuur genomen in Diemen. Verschillende kogels troffen doel, Maar R. overleefde de aanslag. Hij is een bekende van de politie en bekend in het criminele milieu. Zo onderhield hij nauwe banden met de in 2011 in Amsterdam geliquideerde crimineel Stanley Hillis. Het wordt gezegd dat Pjotr enige tijd zijn bodyguard is geweest.

Lees ook: Mislukte liquidatiepoging op Pjotr in Diemen 'angstaanjagend'



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2lBqjhX'Noffel'%20F.%20overdragen%20aan%20Nederland
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten