vrijdag 24 februari 2017

'Human Library' laat Amsterdammers lastige vragen stellen aan tienermoeder, veganist of transgender

Onder het mom 'don't judge a book by it's cover' organiseert de website ondertussen.nl zondag 5 maart een 'human library' in Het Huis van de Wijk – Olympus. Het doel? Amsterdammers uit hun vertrouwde kring halen en kennis te laten maken 'human books', mensen die niet zelden verkeerd begrepen worden.

Onder human books verstaat de organisatie mensen die vaak te maken hebben met vooroordelen, gediscrimineerd of achtergesteld worden in de samenleving. Voorbeelden van een 'human book' zijn een tienermoeder, veganist en iemand met een angststoornis.

De ‘lezers’ die in de bieb komen, kunnen een ‘boek’ kiezen op basis van de titels die de boeken zichzelf hebben gegeven, zoals 'angstige jongen' of 'transgender'. Met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen, die op 15 maart plaatsvinden, hoopt de organisatie mensen een beetje dichter bij elkaar te laten komen.

Andere kant van de samenleving
'Wij willen jongeren aan het denken zetten', zegt eindredacteur Avalon Poots (25) van ondertussen.nl. 'Het project wordt al in 82 landen georganiseerd, van de Verenigde Staten tot Pakistan. Toen wij ervan hoorden waren we gelijk enthousiast'.

'We denken dat het zeker in tijden van Brexit en Donald Trump goed is om ook de andere kant van de samenleving te laten zien. We bieden een veilige en laagdrempelige manier om moeilijke vragen te stellen', zegt Poots. 

Het is de eerste keer dat de Human Library in Amsterdam wordt georganiseerd. De primeur gaat echter naar Utrecht, waar het project eerder plaatsvond.

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden. Zelf een human book worden? Neem dan contact op met de redactie van ondertussen.nl.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2lh8FO2'Human%20Library'%20laat%20Amsterdammers%20lastige%20vragen%20stellen%20aan%20tienermoeder,%20veganist%20of%20transgender
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten