dinsdag 17 januari 2017

Volkert van der G. te laat door stroomstoring

Volkert van der G., de moordenaar van politicus Pim Fortuyn, is dinsdag door de treinvertragingen niet aanwezig in de rechtbank.

Om 13.30 uur werd hij verwacht bij de rechtbank aan de Parnassusweg voor de behandeling van het verzoek van het Openbaar Ministerie om hem opnieuw te laten opsluiten.

Volgens zijn advocaat wilde hij wel graag aanwezig zijn, maar maken de gevolgen van de treinstoring het onmogelijk om naar Amsterdam te reizen. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad. De zitting is voorlopig opgeschort.

'Volkert in de fout'
Van der G. heeft zich volgens het OM niet gehouden aan de voorwaarden waaronder hij is vrijgelaten.

Het OM heeft daarvoor in december bij een zogenoemde 'vordering tot herroeping van de voorwaardelijke invrijheidstelling' ingediend. Hij zou een jaar terug de cel in moeten. Van der G. kwam in mei 2014 onder voorwaarden vrij. Hij had toen twee derde van zijn straf van achttien jaar cel uitgezeten.

Na zijn vrijlating was Van der G. gebonden aan een aantal bijzondere voorwaarden, zoals een contactverbod met de nabestaanden, een mediaverbod en een meldplicht bij en toezicht door de reclassering.



from AT5 - nieuws http://ift.tt/2js1ogP
via IFTTT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten